понеделник, 1 октомври 2018 г.

Бързи Пилешки воденички със спанак и гъби

Рецепта за 2 порции:
400 гр.пилешки воденички
250 гр.бейби спанак/може и замразен/
1 бр.домат
1 бр.буркан стерилизирани гъби
2 бр.пресен лук
морска сол на вкус
смлян черен пипер и на зърна
2-3 бр.дафинов лист
настърган пармезан/кашкавал за поръсване
Почистените пилешките воденички се сваряват с дафиновия  лист и черния пипер на зърна в тенджера под налягане за около 20 мин. .Бейби спанака се бланшира за около 5 мин.В тиган или друг съд се загрява предпочитаната от вас мазнина и се прибавят нарязаните - пресен лук,домат,гъби ,сварени воденички и бланширан спанак.Ястието се задушава на бавен огън около 20 минути.След изключване н котлона се добавят морската сол на вкус ,смления черен пипер .Преди сервиране ястието се поръсва с настъргания пармезан/кашкавал или други видиве твърди сирена.
Вкусно за диабета във Facebook

Вкусно за диабета в Youtube

Няма коментари:

Публикуване на коментар