понеделник, 8 октомври 2018 г.

Карфиол с кайма по турски

Рецепта:
2 глави карфиол ,накъсани на розички
600 гр.телешка кайма
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 бр.домати
морска сол
смлян черен пипер
настъргано сирене чедър
Карфиола се бланшира  за 10-15 мин В 2 с.л. мазнина се задушава нарязания пресен лук каймата и нарязаните на ситно домати около 20-30 мин.Бланширания карфил се разстила в тава ,добавят се задушените зеленчуци с каймата ,морска сол и смлян черен пипер на вкус.
Пече се около 20 мин.на 180 градуса.В края на печеенето ястието се поръсва с настъргания чедър.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube


Няма коментари:

Публикуване на коментар