петък, 26 октомври 2018 г.

Карфиол с макарони от леща и пармезан

Рецепта за 3-4 порции :
2 глави накъсан на розички карфиол /средни по големина/
2 бр.пресен лук
1 бр.настърган морков
6-7 бр.чери домати
морска сол
черен пипер смлян
чедър ,пармезан или друг вид твърдо сирене за поръсване
2/3 ч.ч. макарони от леща
Карфиола се бланшира .Нарязания лук се задушават в 1-2 с.л.мазнина/предпочитана от вас/.Към него се прибавят бланширания карфиол ,настърганите моркови и нарязаните чери домати,Добавя се  морска сол и черен пипер на вкус.Ястието се  пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 -30 мин.Ако желаете може да блендирате карфиола/дори без печене на фурна/,за да се получи нещо като гъст сос.
Макароните се сваряват за около 8-10 мин.Кям тях се добавя карфиола и настъргания чедър,пармезан или друг вид твърдо сирене за поръсване.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube




Няма коментари:

Публикуване на коментар