Рецепта за 3-4 порции :
2 глави накъсан на розички карфиол /средни по големина/
250 гр.сварен грах/може и от консерва/
2-3 бр.червени пиперки
2 бр.пресен лук
1-2 скилидки чесън
6-7 бр.чери домати
морска сол
черен пипер смлян
пармезан или друг вид твърдо сирене за поръсване
Карфиола се бланшира .Пиперките ,лука и чесъна се нарязват и задушават в 1-2 с.л.мазнина/предпочитана от вас/.Към тях се прибавят бланширания карфиол и сварения , отцеден грах,Добавя се морска сол и черен пипер на вкус.Ястието се украсява с чери домати и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 -30 мин.След изключване на фурната се поръсва с настърган пармезан ,но може и без него.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube


Няма коментари:
Публикуване на коментар