четвъртък, 18 октомври 2018 г.

Пилешки хапки с коприва и гъби върху канапе от ориз

Рецепта за 3-4  порции :
600 гр.пилешки гърди ,нарязани на хапки
4-5 шепи прясна коприва/2 пакета около 150-200 гр./
3-4 стръка пресен лук
2 бр.моркови
200 гр.гъби печурки /или 1 бр.стерилизирани в буркан/
1 бр.домат
морска сол на вкус
пармезан/кашкавал /твърдо сирене за поръсване
За  канапето:
1/2 ч.ч.био кафяв ориз
Приготвяне на основното ястие :
Копривата се измива ,бланшира и нарязва.Лука ,морковите ,гъбите и домата се нарязват и задушават в 2 с.л. мазнина.Към тях се добавят пилешките хапки  и ястието се задушава още 20-30 мин.Към края на готвенето ,на изключен котлон се прибавя нарязаната коприва и морска сол на вкус.Ястието се поръсва с настърган пармезан/кашкавал/твърдо сирене.
Приготвяне на канапе от кафяв ориз ТУК
Вкусно за диабета във Facebook 


Няма коментари:

Публикуване на коментар