събота, 29 септември 2018 г.

СУРОВА РОЖКОВА ТОРТА

Рецепта за 6 порции :
½ ч.ч.бадеми
½ ч.ч.кашу
6 бр. фурми/без костилка/
2 с.л.с връх брашно от рожков
2 с.л.кокосов мус/или разтопено кокосово масло/
За глазурата:
2 блокчета 85 % шоколад
2 с.л. разтопено кокосово масло
Продуктите за блата се миксират с 1 с.л.вода  около 10 мин в блендер.
Готовото тесто се поставя във форма с ринг и се оформя блат.
Готовия блат се поставя в хладилник да се охлади.
В това време се приготвя глазурата .В съд на водна баня се  поставят шоколада
и кокосовото  масло.
Сместа се бърка с дървена лъжица до хомогенност и с нея се залива охладения блат.
Връща се отново в хладилника и се оставя да се стегне около 2 часа.Украса по желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар