неделя, 14 октомври 2018 г.

Мързелив ябълков "щрудел" веган

Рецепта за 8-10 порции :
3 бр.ябълки
1 ч.ч.орехи
2 с.л.счукано/смляно/ленено семе
2 с.л.с връх кокосово брашно
1 с.л.с връх брашно  WellnessBrot "Здравословен хляб енергия"
2 с.л.сусамов тахан
1,5 ч.л.канела
Първо приготвяме ленени яйца -2 с.л.ленено семе с 6 с.л.вода и оставяме за 10-на минути да се желира водата.Ябълките се нарязват с чопър на малки парчета .Орехите се смилат също в чопър като оставите 1/3 от тях на малки парченца.В купа разбъркваме всички съставки .Изсипваме сместа в тавичка с намазнена пекарска хартия и печем на 160 градуса с внтилатор около 30-35 мин. Хубаво е слоя да е тънък ,за да се изпече по-добре.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube


Това е брашно WellnessBrot "Здравословен хляб енергия".Налично е в "Билла" -верига хипермаркети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар