неделя, 28 октомври 2018 г.

Лесни и хрупкави солени крекери от лен и чия

Рецепта за 16 бр.
1 ч.ч.натрошено ленено семе 
2 с.л.чия
3/4 ч.чаша вода
2-3 ч.л. сушени подправки по избор
морска сол на вкус
Всички продукти без подправките се поставят в блендер и се миксират почти до хомогенност.Добавят се подправките.Аз ползвах гранулиран чесън , мащерка и морска сол .Тестото се оставя се около 15-20 мин.преди да се постави във фурната за печене. Получената смес се разстила на тънък пласт в тавичка ,покрита с намазнена пекарска хартия.Нарязва се на парчета в предпочитана форма и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор около 35-40 мин .Може да се ползва и дехидрататор,но ще изисква повече време за сушене.
Вкусно за диабета във Facebook 
Вкусно за диабета в Youtube



Няма коментари:

Публикуване на коментар