четвъртък, 6 септември 2018 г.

Веган обяд от карфиол с броколи и праз

Рецепта:
2 глави карфиол
1 глава броколи
1 стрък праз лук
2 бр.моркови
морска сол
пармезан/за не веган вариант/
Броколитe и карфиола се бланшират за кратко в подсолена с морска сол вода./може и сурови,или на пара/Праз лука и нарязаните моркови се задушават в 1-2 с.л. мазнина .Към тях се прибавят  отцедените броколи и карфиол .Добавя се морска сол на вкус/при нужда/.Ястието е готово  и  може да се консумира в този веган вариант.
Или да се запече за 10-15 мин. във фурна на 180 градуса и след излючване на фурната да се поръси с настърган пармезан.
Вкусно за диабета във Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар