четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Палео сладкиш с тиква и крем от кашу

Рецепта за 8 парчета :
За блата :
1 ч.ч.сварена тиква /пюре/
1/2 ч.ч.кокосово брашно
3/4 ч.ч.бадемово брашно
4 бр.яйца
50 гр.кокосов мус/разтопен/
1 с.л.кленов сироп
1ч.л.бакпулвер
ванилия
За крема:
2/3 ч.ч.накиснато кашу за 8-10 часа
1/3 ч.ч.сварена тиква /пюре/
1 с.л.кленов сироп
ванилия
шоколад 85% настърган за украса
Всички продукти за блата се поставят в блендер и се миксират до хомогенност.Сместа се разстила в тава ,засатлана с намазнена пекарска хартия .Пече се на 175 градуса около 20-25 мин.През това време се приготвя крема.Отцеденоото кашу се поставя в блендер и се миксира до консистенция на крем.Добавят се останалите продукти .Миксира се до хомогенност .Готовия крем се разстила върху охладения блат и се поставя в хладилник или на студено да се стегне.Украса по желание.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube





Няма коментари:

Публикуване на коментар