Рецепта за 6 порции :
За основата:
1 ч.ч.пюре от сварена тиква
1/2 ч.ч.фъстъчено масло/тахан/може и друг вид ядков тахан/
1 и 1/2 с.л.какао
1 и 1/2 с.л.кленов сироп
За глазурата :
2 с.л.кокосов мус/масло
85 % какао шоколад/50 гр.
Тиквата ,фъстъченото масло ,какаото и кленовия сироп се миксират в блендер .Получената смес се поставя в малка тава ,застлана с пекарска хартия и се пече на 180 гр. около 15-20 мин.Оставя се да се охлади.
Кокосовои мус/масло се разтопява на водна баня ,заедно с шоколада.С получената течна смес се полива охладения блат.Оставя се в хладилник да стегне глазурата.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube


Няма коментари:
Публикуване на коментар