неделя, 26 август 2018 г.

Мъфини с киноа ,спанак и гъби

Рецепта:
3 бр. яйца
1/2  ч.чаша киноа
100 гр гъби печурки
200 гр бейби спанак
100 гр сирене
1 бр. домат
1 с.л.мазнина
Киноата се сварява в съотношение 2:1 /вода:киноа/ за около 20 мин. Спанака се бланшира за кратко.Гъбите се нарязват и задушават в тиган с 1 с.л. мазнина.В купа се смесват сварената киноа,бланширания и  отцеден нарязан спанак ,задушените гъби ,натрошеното сирене, нарязания на ситно домат и яйцата.Във форма за мъфини /12 бр./ разделяме сместа в хартиени  форми/аз лично ги предпочитам/. Пече се на 180 гр. до готовност -около 20-30 мин.
Вкусно за диабета във Facebook



Няма коментари:

Публикуване на коментар