събота, 11 август 2018 г.

Мусака от патладжан с маслини и каперси

Рецепта:
3-4 бр. патладжани
1 бр. голям домат
20-30 маслини без костилки/зелени или черни/
3-4 стръка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
каперси
пармезан
Паладжаните се разрязват на две и се варят в подсолена вода за кратко в тенджера под налягане.Пресния лук , чесъна и доматите се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина.Прибавят се нарязаните маслини и нарязаните отцедени патладжани.Всички продукти се нареждат в тава за печене и отгоре се поставят каперси.Ястието се пече около 20 -30 мин.Преди изваждане от фурната се поръсва с настърган пармезан.
Вкусно за диабета във Facebook



Няма коментари:

Публикуване на коментар