Продукти за блата:
📌200 гр. краве масло/размекнато/
1 ч.ч. кокосово брашно
📌7 бр.фурми,
📌1 ч.ч. смлени орехи,
📌кората от 1 малък лимон био,органик (настъргана),
📌
📌4 белтъка
За глазурата:
📌4 жълтъка,
📌1 с.л. кленов сироп
📌ванилия
С миксер се разбиват мекото масло и фурмите.Добавят се лимоновите корички ,орехите и кокосовото брашно. Белтъците се разделят от жълтъците.Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към сместа ,разбърква се внимателно и се изсипва в тавичка с хартия за печене .Пече се на 170 градуса в предварително загрята фурна, докато се получи приятен загар .
След изваждане от фурната се оставя за кратко да почине.Приготвя се глазурата от разбити жълтъци кленов сироп и ванилия. Докато блата е още топъл нанасяме глазурата равномерно .
Изчаква се фурната да поизстине и сладкиша се поставя вътре ,за да се поизсуши глазурата.Фурната трябва да е настроена на 50-60 градуса, за около половин час.
Адаптирана от Вкуснотека .

Няма коментари:
Публикуване на коментар