четвъртък, 8 март 2018 г.

Сладкиш "Агнеса"нисковъглехидратна импровизация

Рецепта за 8 порции :
Продукти за блата:
📌200 гр.  краве масло/размекнато/

1 ч.ч. кокосово брашно
📌7 бр.фурми,
📌
1 ч.ч. смлени орехи,
📌кората от 1 малък лимон био,органик (настъргана),
📌
📌4 белтъка

За глазурата:
📌4 жълтъка,
📌1 с.л. кленов сироп

📌ванилия 

С  миксер се разбиват мекото масло и фурмите.Добавят се 
лимоновите корички ,орехите и кокосовото брашно. Белтъците се разделят от жълтъците.Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към сместа ,разбърква се внимателно и се изсипва в тавичка с хартия за печене .Пече се на 170 градуса в предварително загрята  фурна, докато се получи приятен загар .
След изваждане от фурната се оставя за кратко да почине.Приготвя се глазурата от разбити жълтъци кленов сироп и ванилия. Докато блата е още топъл нанасяме глазурата равномерно .
Изчаква се фурната да поизстине и сладкиша се поставя  вътре ,за да се поизсуши глазурата.Фурната трябва да е настроена на  50-60 градуса, за около половин час.

Адаптирана от Вкуснотека .




Няма коментари:

Публикуване на коментар