четвъртък, 8 март 2018 г.

Кокосово нисковъглехидратно реване

Рецепта:
10 грама размекнато масло
2 -3 супени лъжици кленов сироп/може и повече или друг подсладител/
4 яйца
1/4 чаша кокосово брашно
1/2 чаша бадемово брашно
1/4 чаша кисело мляко
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица лимонови кори
1 течна ванилия
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат /слага се в кис.мляко/.
кокосови стърготини

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват на сняг.Жълтъците се разбиват с маслото ,добавя се кис.мляко с разтворена сода бикарбонат,лим. сок ,брашната смесени с бакпулвера ,лим. кори,ванилия.Към сместа се прибавят с леко разбъркване белтъците.Пече се на 175 гр. около 20-30 мин.
За сиропа-1 ч.чаша вода се вари с 2 -3 с.л. кленов сироп около 15 мин.Първо експериментирах с 1/2 ч.чаша вода ,но не е достатъчно сиропиран сладкиша ,въпреки ,че на нас ни хареса .Може да опитвате,според вкуса.Подсладителя също може да е в по-големи количества или друг вид.
Блата се охлажда и се залива със сиропа.Отгоре се поръсва с кокосови стърготини.
*На снимката е без лим.сок и лим. кори ,защото моя син не ги одобри.
*Ако сместа е рядка се добавят кокосови стърготини .Между различните марки брашна има разлика в абсорбцията ,както и видове яйца ,различни марки кис мляко и т.н.

Рецептата е адаптирана от тук http://www.ditchthecarbs.com/2016/08/24/sugar-free-lemon-bars/


Няма коментари:

Публикуване на коментар