четвъртък, 8 март 2018 г.

Ягодов тарт за Св.Валентин

Рецепта :
Блат
1 чаша сурови кашу
4 бр. фурми/ако искате повече сладост могат да се прибавят на вкус/
1/3 чаша ситно нарязан 85 % шоколад
4 супени лъжици разтопено кокосово масло
Пълнеж
1/2 чаша сурово кашу
1 1/4 чаши ягоди
1/2 супена лъжица кленов сироп
4 супени лъжици разтопено кокосово масло

Блендирайте кашуто, фурмите , шоколада и кокосовото масло в кухненски робот/блендер.Оформете  блат във форма на сърце.За пълнежа поставете кашуто в купа, покрийте с вода и оставете да се накисва за минимум 4 часа, за предпочитане през нощта. Изцедете водата от кашуто и ги комбинирайте с останалите съставки  в кухненски робот или блендер до гладък кремКремасе изсипва във формара с блата .Охлажда се мин.4-5 часа.


Отгоре поръсих с кокосови стърготини и червени боровинки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар