Блат
1 чаша сурови кашу
4 бр. фурми/ако искате повече сладост могат да се прибавят на вкус/
1/3 чаша ситно нарязан 85 % шоколад
4 супени лъжици разтопено кокосово масло
Пълнеж
1/2 чаша сурово кашу
1 1/4 чаши ягоди
1/2 супена лъжица кленов сироп
4 супени лъжици разтопено кокосово масло
Блендирайте кашуто, фурмите , шоколада и кокосовото масло в кухненски робот/блендер.Оформете блат във форма на сърце.За пълнежа поставете кашуто в купа, покрийте с вода и оставете да се накисва за минимум 4 часа, за предпочитане през нощта. Изцедете водата от кашуто и ги комбинирайте с останалите съставки в кухненски робот или блендер до гладък крем. Кремасе изсипва във формара с блата .Охлажда се мин.4-5 часа.
Отгоре поръсих с кокосови стърготини и червени боровинки.

Няма коментари:
Публикуване на коментар