Кокосова торта
БЛАТ:
- 4 бр.фурми ,накиснати за 2 часа
- 1 чаена чаша бадеми
КОКОСОВ СЛОЙ:
- 1 1/2 чаши настърган кокос
- 1/2 чаша кокосово мляко
- 1/4 чаша кокосово масло, разтопено
- 1 супена лъжица кленов сироп
конфитюр:
- 1/3 чаша боровинки
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1/3 чаша чия семена
- Бадемите и фурмите се смилат в чопър Сместа се оформя като блат в тава с хартия за печене.Поставя се във фризера, докато приготвите кокосовия слой.Смесват се всички съставки за кокосовия слой в кухненски процесор, до хомогенна маса.Разпределя се равномерно върху блата и се поставя обратно във фризера.Всички съставки за конфитюра се поставят в процесора и се блендират .Конфитюра се оставя в хладилника в продължение на 15 минути, за да се сгъсти и след това се разстила върху кокосовия слой.Съхранява се в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар