вторник, 13 март 2018 г.

Кокосова торта

БЛАТ:

  • 4 бр.фурми ,накиснати за 2 часа
  • 1 чаена чаша бадеми

 КОКОСОВ СЛОЙ:

  • 1 1/2 чаши настърган кокос
  • 1/2  чаша кокосово мляко
  • 1/4 чаша кокосово масло, разтопено
  • 1 супена лъжица кленов сироп


 конфитюр:

  • 1/3 чаша боровинки
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • 1/3 чаша чия семена
  1. Бадемите и фурмите се смилат в чопър Сместа се оформя като блат в тава с хартия за печене.Поставя се във фризера, докато приготвите кокосовия слой.Смесват се всички съставки за кокосовия слой в кухненски процесор, до хомогенна маса.Разпределя се  равномерно върху блата и се  поставя обратно във фризера.Всички съставки за конфитюра се поставят в процесора и се блендират .Конфитюра се оставя в хладилника в продължение на 15 минути, за да се сгъсти и след това се  разстила върху кокосовия слой.Съхранява се в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар