петък, 8 февруари 2019 г.

Шоколадови бонбони с вишни "Без угризения"

Рецепта за 15 бр.

1 и 2/3 шоколад 85 % какао/ 170 гр.
1 и 1/2 с.л. разтопено кокосово масло

За пълнежа:
15-17  бр.вишни/пресни или замразени/
1 с.л. кокосови стърготини

Форма/матрица за бонбони

Приготвя се пълнежа ,като вишните се варят на слаб огън докато не се изпари водата с леко разбъркване /около 5-7 мин./Добавят се кокосовите стърготини .Шоколада се разтопява заедно с кокосовото масло на водна баня. Формичките се напълват с половината разтопен шоколад  .Поставя се по една вишна с кокосови стърготини и всяка формичка се допълва с другата половина шоколад.Изравнява се с нож.Формата се поставя във фризер за някоко часа за да се стегне шоколада.И накрая изваждате бонбоните от формичките. :)
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube





Няма коментари:

Публикуване на коментар