За кекса:
5 бр.яйца
160 гр.крема сирене/ползвах био/
1,5 ч.ч.бадемово брашно
1 с.л.с връх кокосово брашно
1,5 с.л.разтопено кокосово масло
2 с.л.кленов сироп
2 ч.л.бакпулвер
настъргана кора на 1 бр.малък био лимон
1 с.л.настърган 85 % шоколад
1 с.л.кокосови стърготини
За топинга:
прясно изцеден сок от 1 бр.малък био лимон
1-2 *ч.л.кленов сироп
2 с.л.кокосов крем
Яйцата се разбиват много добре с миксер.Към тях се прибавят крема сиренето ,разтопеното кокосово масло и кленовия сироп и отново се разбиват с миксер.Към течната смес се добяват с бъркане с лъжица всички останали продукти.Сместа се поставя в кексова форма ,покрита с намазнена пекарска хартия.Пече се на 175 градуса около 40 мин./пробва се с клечка за зъби,като трябва да се извади суха/.
Топинга се приготвя на водна баня .В съд се разтопява кокосовия крем и към него постепенно се добавят с бъркане лимоновия сок и кленовия сироп.Използва се по желание :)
*Топинга става кисел и затова опитвайте ,като добавяе по- малко от лимоновия сок до предпочитаната сладост.На нас ни харесва да е кисел :) ,защото комбинацията с кекса е уникална.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube

Няма коментари:
Публикуване на коментар