сряда, 13 февруари 2019 г.

Любовна шоколадова торта за двама в буркан

Рецепта за 4 /6/ порции :

За блата :
2 бр.85 % какао шоколад
1 и 1/2 ч.ч.замразени/пресни ягоди + допълнително  1/2 ч.ч.
1/2 ч.ч.брашно от смляно овесено мюсли с ядки /или смлени овесени ядки ,слънчогедови ядки и ленено семе /3:2:1/
2 ч.л.бакпулвер

За крема:
150 гр.маскарпоне
1 и 1/2 с.л.заквасена сметана
ванилия

За украса :
Пресни ягоди,шоколадов и натурален кокосов чипс, Шоколадови бонбони и др.по желание

Замразените ягоди /без допълнителната 1/2 ч.ч.замразени/пресни ягоди/се размразяват на стайна температура или в микровълнова печка.Поставят се в блендер и се миксират до хомогенност.Шоколада се разтопява на водна баня.Към ягодите се прибавят разтопения шоколад ,брашното , бакпулвера и допълнителната 1/2 ч.ч. леко размразени ягоди и отново се миксира.Трябва да има частици от ягодите.Сместа се изсипва в тава с намазнена пекарска хартия/20 на 30 см/ и се пече на 175 градуса около 30-35 мин.От готовия блат се изразват кръгове ,с големина на  диаметъра на буркана и се оставя да се охлади.При охлаждането блата се втвърдява.Може да се направи и торта от 2 блата като изпечения се разрязва на 2 половини.
Крема се приготвя като с миксер се разбиват маскарпоне ,сметана и  ванилия.
В буркан се нареждат последователно няколко пъти -пласт от блата /кръг/, крем,ягоди ,чипс .
Украса по желание :)
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube







Няма коментари:

Публикуване на коментар