четвъртък, 3 януари 2019 г.

Хумус от карфиол

Рецепта :

1 глава задушен карфиол
1/3 ч.чаша тахан
1/4 ч.чаша зехтин 

2 скилидки чесън 
1 чаена лъжичка келтска морска сол 
5 супени лъжици лимонов сок
Всичко се смесва в блендер, докато сместа стане гладка. Добавки по желание.



2 коментара:

  1. О о о о , чудесен хумус.Ще го пробвам веднага, даже ще направя и подобен в суров вариант още тази седмица.Имам една глава карфиол в хладилника и ще я използвам веднага за направа на хумос.Чудесно и много вкусно и красиво.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет ,Елена !Хумуса е чудесен ,но е добре да се опитва ,защото чесъна и лимоновия сок може да не се харесат на всеки в тези количества. Поздрави и от мен :)

      Изтриване