неделя, 13 май 2018 г.

Печени броколи и карфиол с лимон и чесън

Рецепта:
2 глави броколи
1 глава карфиол
1 бр. лимон
пресен чесън
1 ч.л.морска сол  /или на вкус/
зехтин /или мазнина по предпочитание/
За гарнитурата :
сварен сладък картоф
чери домати
зелени маслини
Броколито и карфиола се бланшират за кратко в подсолена с морска сол вода./може и сурови/Поставят се в намазнена с мазнина тава ,прибавя се нарязан или счукан чесън .Лимона се нарязва  и се поставя върху броколито и карфиола .Пече се за около 20-30 мин на 175 градуса.
Гарнитура -сварен сладък картоф /по желание може и печен/,чери домати и маслини.
Вкусно за диабета във Facebook



1 коментар:

  1. Ана - Мария ,
    чудесна гарнитура, правя подобна и е много вкусна, полезна и ароматна.А и лесна за изпълнение.Много обичам и сладкия картоф - така,че допълват се чудесно.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване