събота, 5 май 2018 г.

Спанак с гъби ,киселец и сирене

Рецепта:
Количествата  продукти могат да се използват в зависимост вкусовите ви предпочиания.
Спанак ,киселец ,мариновани гъби,стрък чесън,пресен лук,домат и сирене.Спанака се бланшира за секунди/може и суров/.Комбинират се всички зеленчуци .Добавя се натрошено сирене .Принципно ястието може да се консумира директно без топлинна обработка.За тези които желаят, може да се запече в намазнена тава за кратко на 175 градуса около 20 мин.
Гарнитура -варени сладки картофи.
Вкусно за диабета във Facebook

1 коментар:

  1. Ана - Мария,
    интересно простичко ястие.Аз спанака винаги го ползвам суров, той образува оксалатни камъни в бъбреците когато е топлинно обработен.Но според мен ако леко се бланшира само за секунди или обработи на пара ще е добре.Но за сигурност го ползвам суров.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване