вторник, 18 декември 2018 г.

Здравословен среднощен шоколад

Рецепта :
1 бр.шоколад 85 % /100 гр./
1/3 ч.ч.пукан амарант
1/4 ч.ч.печени обелени лешници
Шоколада се разтопява на водна баня.Към него се добавят с разбъркване печения амарант и лешници.Оставя се във фризер за около 10-15 мин.Съхранява се на стайна температура.
*Пукан амарант-1 с.л .амарант се поставя за кратко в предварително нагрят съд на средна температура.Съда се разклаща от време на време. 1 с.л.=2 с.л.пукан амарант.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube





2 коментара:

  1. Ана - Мария,
    чудесна рецепта, не съм ползвала пукан амарант в готова форма.Не съм и правила.Интересно и нетрадиционно предложение.
    Поздрави и приятна предпразнична подготовка ! Весели и благословени празнични дни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей ,Елена !Много се радвам ,че ми идваш на гости! :) Много ми харесва вкуса на пукания амарант.С шоколад обаче е неустоима комбинация.Благодаря ти !Весели празници на теб и твоето семейство и от мен !

      Изтриване