сряда, 26 декември 2018 г.

Овчарски пай с кайма и зеленчуци /адаптиран от книгата "Яж мазнини и отслабвай"/

Рецепта /адаптирана от книгата "Яж мазнини и отслабвай" с намалени мазнини/:
Продукти:
1 кг.  кайма
3-4 бр.домати /1 голям буркан стерилиирани домати/
2 бр.стрък праз лук
2 скилидки чесън
2 моркова/средни/
1-2 бр патладжан/или 2-3 тиквички/ и 2 бр.червени пиперки
сол, черен пипер,червен пипер
1-2 с.л.предпочитана мазнина
За пюрето:
2 глави карфиол/средни по големина/
200 гр. кашкавал /или пармезан/
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина. Добавя се каймата и се задушава  като се разбърква.  Към каймата се  добавят  нарязаните на ситно моркови,отцеден патладжан /тиквички /,нарязани на кубчета и червени пиперки нарязани на ивици . Ястието се оставя да  къкри около 1/2 час, и се добавят доматите и подправките.Карфиола се бланшира  ,след което се намачква и разстила върху каймата със зеленчуците.Пече се на 180 градуса около 30 мин.Готовото ястие се поръсва с настърган кашкавал/пармезан.
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube


2 коментара:

  1. Много интересно ястие Ана Мария.Чудесно за празничната трапеза, чудесно изглежда, не съмнявам за вкуса.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет ,Елена !Наистина е страхотно ястие и сина ми често иска да го приготвям.Честита Коеда и Весели празници ! :)

      Изтриване