За първия пласт :
1/2 ч.ч.орехи
1/2 ч.ч.леко запечени и обелени лешници
3-4 бр.фурми
1 ч.л кокосов крем/кокосово масло на стайна температура
За втория пласт:
2 ч.ч.кокосови стърготини
1 ч.ч.кокосово мляко
1 1/2 ч.л.кокосов крем /масло
1 ч.л.кленов сироп
За третия пласт :
2 блокчета 85 % шоколад Линдт/може и друг/
1 с.л.кокосово мляко
1/2 ч.л.кокосов крем/масло
1 пласт : Всички придукти се поставят в блендер и се миксират до хомогенност.Сместа се поставя във форма за торта с ринг /20-22 см диаметър/.Ръчно се оформя блат.оставя се във фризер за около 20-30 мин.
2 пласт : Всички придукти се поставят в блендер и се миксират до хомогенност.Сместа се поставя върху първия пласт и се оформя ръчно.Оставя се отново във фризер за около 20-30 мин.
3 пласт:На водна баня се разтопавят шоколада ,кокосовия крем и с бъркане се добавя кокосовото мляко до еднородна консистенция.Сместа се разлива върху другите два пласта и отново се поставя във фризер за около 2-3 часа.Преди консумация се изважда от фризера за 15-20 мин.
Украса по желание :)
Вкусно за диабета във Facebook
Вкусно за диабета в Youtube

Страхотна торта Ана Мария.Ще я изпробвам веднага, защото много ми допадна и имам съставките.Чудесно предложение за днешния празник.Честит осми март ! Бъдете здрави цялото семейство, от здравето по - ценно нещо няма .
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната пролет !
Благодаря ,Елена !Честит празник и на теб.Тортичката е чудесна ,но не е много сладка.По принцип моите "сладки" рецепти не са толкова сладки и може да се добави допълнително количество от подсладителите.
ИзтриванеХубав ден от мен ! :)