понеделник, 30 април 2018 г.

Бобена чорба с лапад

Рецепта:
150 гр. боб ,накиснат за 12 ч.
500 гр.бланширан лапад /може и суров/с отстранени стебла/
2 бр.моркови
1 бр.суха червена чушка
1 бр. домат /или 3-4 бр. чери домати/
пресен магданоз
пресен девесил
1 връзка пресен лук
1/2 връзка пресен чесън
селъри /и сок от селъри/
морска сол при нужда /на вкус/
Сварих боба в мултикукър за 2 часа на 90 градуса ,заедно с всички продукти без лапада ,доматите и магданоза ,които добавих минути преди края на програмата.
*Преди поставянето на боба в мултикукъра ,същия беше кипнат два пъти. 😉
Вкусно за диабета във Facebook

2 коментара:

  1. Ана Мария,
    и аз като теб прибавям към бобовите храни зеленина - основно манголд, но и с лапад се е получила сигурна съм вкусна комбинация.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Елена !Така и не намерих манголд .Предполагам ,че всичко зелено се съчетава перфектно с бобови храни.Поздрави и от мен !

      Изтриване